keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Silmukka

Silmukka on hyvä kertausharjoitus esimerkiksi luennon jälkeen. Olen itse varioinut silmukkaa useammalla eri tavalla riippuen käytettävästä ajasta ja osallistujista. Menetelmän haasteena on se, että se vaatii jonkin verran enemmän etukäteisvalmisteluja.

Jokaiselle opiskelijalle annetaan kaksi korttia, toisessa on kysymys ja toisessa on vastaus eri kysymykseen. Ensimmäisessä variaatiossa joku opiskelijoista aloittaa kysymällä toisilta kysymyksen, joka hänellä on kortissaan. Se, jonka kortissa on oikea vastaus, vastaa tähän ja kysyy sitten kortissaan olevan kysymyksen. Näin jatketaan, kunnes kaikki kortit on käyty läpi. 

Toisessa variaatiossa opiskelijat lähtevät etsimään kysymykseensä vastausta luokassa kierrellen. Kun opiskelija on löytänyt kysymykseensä vastauksen hän ottaa vastauskortin itselleen. Opiskelijoiden löydettyä vastaukset kaikkiin kysymyksiin käydään yhteisesti kysymykset ja vastaukset läpi niin että jokainen opiskelija vuorollaan lukee ääneen oman kysymyksensä ja siihen löytämänsä vastauksen. Opettajalla on tässä variaatiossa paremmin mahdollisuus täydentää vastauksia ja halutessaan laajentaa aiheiden käsittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti